tisdag 2 augusti 2011

God internkommunikation ger upp till 17 procent mer i vinst

Äntligen. För första gången har man svart på vitt att ett företags kommunikation har en direkt påverkan på ett bolags finansiella resultat”. Det skrev Dagens PS den 2 december förra året.

Såklart blev jag mycket nyfiken. Nya rön när det gäller kommunikation är alltid välkomna för oss som jobbar i branschen.
Dagens PS fortsätter: ”Den schweiziska handelshögskolan IMD har tillsammans med pr- och kommunikationsbolaget Burson-Marsteller genomfört en studie som visar att ett företags förmåga att kommunicera både internt och externt om sina målsättningar och värderingar har direkt påverkan för hur mycket pengar bolaget tjänar, skriver Dagens Industri.

Enligt undersökningen kan det under en femårsperiod skilja så mycket som 17 procent i direktavkastning mellan de företag som är bäst på att kommunicera och de som är sämst.
Bland svenska bolag samt de med svensk bakgrund är det framför allt ABB, Ericsson, Volvo, Akzo Nobel och Astra Zeneca som har lyckats bäst med sin kommunikation, visar studien. Bäst är energi-, läkemedels-, teknik- och kommunikationsbranscherna medan bank-, försäkrings-, och transportföretag är sämst.”

Nu är det alltså studerat och vederlagt – att det lönar sig att satsa på god kommunikation.

I en broschyr Burson-Marsteller har tagit fram, som sammanfattar undersökningen, kan du bland annat läsa om de nyckelsteg, som man kommit fram till ger framgångsrik och vinstgivande kommunikation. Där är god internkommunikation ett av de första stegen till framgång.

Är du intresserad av att läsa den? Gå in här...Corporate Purpose Impact 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar