onsdag 10 oktober 2012

Jeanette Bonnier den sexigaste kvinnan i TV på länge

Blev oerhört glad och inspirerad när jag såg det senaste avsnittet av Min Sanning på SVTplay i går kväll med Jeanette Bonnier. Vilken kvinna! Stilfull, sympatisk, snygg och med ett djup som visade på både självinsikt, självdistans och god självkänsla. Hon hade också visioner om medias framtid som var intressanta tyckte jag. Det bådar gott med en sådan kvinna i ledningen för Bonniers.

Framtid för djuplodande medier
Jag tror hon har helt rätt när hon säger att det är djupet medierna ska satsa på för att överleva. En av få magasin, som går som tåget just nu och som från 2010-2011 ökat sin upplaga med 20 % enligt Tidningsstatistik, TS är läsmagasinet Filter. Det är ett magasin som verkligen satsar på djuplodande, intressant journalistik och som visat att det också lönar sig.

En kvinna av kött och blod
Men tillbaka till personligheten Jeanette Bonnier. Det är verkligen skönt att se en kvinna som vågar att vara sig själv och som så gott hon kan verkar stå på sig i en säkert inte alltför lätt värld av bolagsstyrelser och många viljor. Men det är inte bara det att hon står på sig, utan att hon också verkar vara empatisk och lyhörd för andra människor och andra människors levnadsvillkor, som imponerar. I hennes position har hon alla möjligheter att agera på ett helt annat sätt.

Hennes person utstrålar pondus och inre skönhet. Det är sexigt tycker jag! I dagens medievärld där alla ska vara så glättade och tillrättalagda är det mycket uppfriskande med en människa, framförallt en kvinna, som agerar som en människa av kött och blod och för något hon tror på och inte bara ler vackert.

Sedan hjälper säkert hennes makt och pengar till. Det ger henne möjligheter som få andra har att agera efter eget huvud, som hon själv sa i programmet. Men med pengar följer också en valmöjlighet och ett ansvar. Från min horisont som tittare verkar Jeanette Bonnier ta sitt ansvar på allvar och försöker göra någonting bra av det. 

Tack för "Min sanning"
För övrigt vill jag tacka SVT för en oerhört bra serie "Min sanning". Djuplodande, insiktsfullt och alltid spännande och intressant. Följ gärna den på SVTplay. Det brukar jag göra.

http://www.svtplay.se/video/342631/del-6


3 kommentarer:

 1. Hon var ju för f-n aspackad under intervjun!?! Jag är uppvuxen m en alkoholiserad far och känner igen sättet att prata... Hon sa mycket tänkvärt, men ändå...

  SvaraRadera
 2. Men ändå visade intervjun en kompetent kvinna som parerade en inkompetent journalists vinklade frågor med tonvis av livserfarenhet.
  JB är beviset på att man måste kvotera in kompetens i styrelser och
  när man utser chefer.
  Att man måste kunna sin produkt när man har ansvar för en verksamhet är
  en glömd sanning.
  Idag rekryteras rektorer,sjukvårdschefer, oljebolagsdirektörer och
  börsbolagens ledare direkt från Handels.Att göra en handlingsplan utan
  att kunna sin produkt är som att ge någon som klarat det teoretiska körkortsprovet körkort utan ytterligare krav.

  SvaraRadera
 3. Helt riktigt Marie,jag håller med dig på allt! En otroligt levande människa. Dynamisk, med pondus, varm men hård! En skicklig kvinna, en vacker Lady, Jvl sexi med! ÅÅ vilken kärleksfull Mamma! Är glad att jag såg proggrammet! Men 78 ? måste va fel va ? Woov vilken donna, henne vill ja fånga, även om de finns många, från New York till Spånga. SENDER/
  (Uffe med Cruscefixen)....

  SvaraRadera