lördag 17 april 2010

En utmanande kommunikationsvår!

Vi går mot vår/sommar och ljusare tider. Men samtidigt pågår en av de största ekonomiska kriserna i modern tid. Det ställer oss kommunikatörer inför nya krav och utmaningar.

För dig som arbetar med kommunikation och marknadsföring är det viktigt att varje krona får utdelning och att alla investeringar är motiverade. Ingen bevisad effekt, inga pengar från ledningen. Samtidigt är det viktigare än någonsin att behålla och förstärka sin kommunikation för att överleva och utvecklas. Då gäller det att både våga tänka i nya banor, men samtidigt också inte ge sig in på några vågspel som kostar mer än det smakar.

Idag gäller det i kanske högre grad än tidigare att hänga med i svängarna och snabbt uppfatta alla signaler på marknaden.

Många av våra kunder vill därför knyta sina kunder närmare, bygga starka och nya relationer och på det sättet också få kunskap om sina kunders behov.

Ett nyhetsbrev eller en kundtidning är ett utmärkt sätt att få igång en naturlig tvåvägskommunikation. Dels är det en ingång för att fråga kunderna om olika saker, men också ett sätt att nå kunderna direkt.

Om du kan hjälpa din kund att navigera i den gungiga marknaden, som är nu, och ge dem intressant och relevant information finns ert varumärke högt i medvetandet nästa gång kunden ska lägga sin order.

Svårare än så behöver det inte vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar